Jak probíhá měření syndromu suchého oka v Alphega lékárnách?

Syndrom suchého oka je onemocnění očního povrchu, které je doprovázeno řadou příznaků, jako je pálení a řezání očí, pocit cizího tělíska v oku, suchost a unavenost očí či nadměrné slzení.

Syndrom suchého oka souvisí s kvalitou a kvantitou slzného filmu. Stabilita slzného filmu má výrazný vliv na oční zdraví. Slzný film ochraňuje oční povrch, poskytuje mu výživu a přispívá k lepšímu vidění. V Alphega lékárnách vám nabízíme diagnostiku syndromu suchého oka. 

Jak probíhá diagnostika v Alphega lékárnách

Alphega lékárník s vámi projde krátký diagnostický test, který trvá přibližně 5 až 10 minut. Pohodlně se usadíte a za použití tabletu či jiné obrazovky vám lékárník promítne sérii cvičení, kterými bude zjišťovat reakce vašich očí. Jedná se o jednoduché úkoly, jako je čtení textu se zakrytím jednoho oka.

Následně vám lékárník vysvětlí, jak můžete eliminovat nepříjemné pocity spojené se syndromem suchého oka a jaký typ očních kapek je pro vás vhodný. Nevhodná volba očních kapek nemusí zajistit požadovanou úlevu a ochranu očního povrchu.

Tato screeningová metoda má za cíl zjistit kvalitu slzného filmu vašich očí. Zhoršená kvalita slzného filmu vede k diskomfortu při každodenních činnostech.

Měření syndromu suchého oka je screeningovou metodou, která nestanovuje diagnózu ani nenahrazuje lékařské vyšetření.

Kde právě měříme?

Najděte si ve svém okolí nejbližší Alphega lékárnu, kde můžete absolvovat screeningové měření syndromu suchého oka.


Přijďte si změřit oči

do jedné z 300 lékáren, kde Vám náš personál ochotně poradí.